Nyårslista

Jag har velat summera år 2017 ett bra tag nu, men jag är alldeles för lat för en innovativ sammanfattning så en lista fick det bli istället.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Om jag gjorde! Jag var gravid, födde barn, skrev c-uppsats och IVP, tog socionomexamen, tog körkort m.m.

Något du önskade dig och fick? Alhamdulillah, ett friskt barn, att jag hann med körkortet och examen innan förlossningen, att jag beviljades ett planerat kejsarsnitt.

Vilka länder besökte du? Danmark lol.

Vad önskar du att du gjort mer? Tagit det lugnt (!!!), sovit, vilat, läst böcker, tittar på serier, umgåtts med vänner, haft roligt.

Vad önskar du att du gjort mindre? Stressat, oroat mig, tagit orimliga ansvar, gråtit, spytt, haft foglossning, haft sammandragningar. Allt graviditetsrelaterat hehe.

Vad var sämst? Att jag gick igenom prövningar på alla plan på en gång. Att jag inte har fått utrymme till att stanna upp, andas, återhämta mig, samla energi och inspiration. Att jag var gravid (alltså inte resultatet av graviditeten utan krämporna som den medförde).

Bästa boken du läste i år? Jag har tyvärr bara påbörjat urusla böcker som jag aldrig har avslutat.

Vilken var din största karriärsmässiga framgång? Examen!

Bästa minnet från 2017? Oj, de är oslagbart många! Jag skulle nog säga att tiden runt examen var alldeles magisk, sådär i slutet av maj/början av juni.

Vad spenderade du mest pengar på? Bebisprylar, stora som små köp.

Vilken maträtt åt du oftast? Stuvad spenat med citron, det var det enda som jag inte spydde upp under ca 50% av graviditeten.

Ditt bästa köp 2017? Jasmines första bärsjal.

Vad ser du mest fram emot med 2018? Att jag skall satsa helhjärtat på att bli en lugnare person och med Guds vilja känna någon sorts sinnesro.

That’s all, folks! Det blev ingen munter lista men den beskriver mitt livs tuffaste år väldigt väl. Supertufft men alhamdulillah, resultaten var över förväntan på alla plan!

Lämna en kommentar